Yλικά
1½ κιλό κοτόπουλο σε μερίδες
1 κιλό κρεμμύδια σε ροδέλες
6 σκελίδες σκόρδο
250 γρ. ελιές πράσινες τσακιστές (χωρίς το κουκούτσι)
350 γρ. σφέλα κομμένη σε κύβους
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
2 δαφνόφυλλα
λίγη κανέλα
3-4 κόκκους μπαχάρι
6 γαρίφαλα
αλάτι, πιπέρι
EKTEΛEΣH
Σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 1½ ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. (Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό). Οταν είναι σχεδόν έτοιμο, βάζουμε τις ελιές και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη. Τέλος, ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο για 5 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως με χυλοπίτες.
Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ