Κοτόπουλο με ρύζι, κάρι και λαχανικά

18.02.2014

Yλικά

500 γρ. κοτόπουλο μπούτι φιλεταρισμένο

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1½ φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι

3 φλιτζάνια ζωμό κότας

3 φλιτζάνια λαχανικά ανάμεικτα κατεψυγμένα

150 γρ. σπανάκι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κοφτές κουτ. σούπας κάρι

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 7 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το γυρνάμε μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το ρύζι, το κάρι και τον ζωμό. Μόλις πάρει βράση, βάζουμε τα ανάμεικτα λαχανικά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε να βράσει για 7 λεπτά περίπου. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου