Κέικ με ταχίνι

03.01.2014
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε την κανέλα και το γαρίφαλο.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια

Yλικά

  • 300 γρ. αλεύρι (περίπου)
  • 1 πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • 1 ποτήρι ταχίνι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε την κανέλα και το γαρίφαλο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ την πορτοκαλάδα και το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε στο μείγμα τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί διαμέτρου 25 εκατοστών αλειμμένο με λάδι και πασπαλισμένο με ελάχιστο αλεύρι. Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να μην κολλάει στο μαχαίρι που θα βυθίσουμε. Το βγάζουμε και, αφού το σκεπάσουμε για 5 λεπτά, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ