"Κανέλες"

20.02.2013
Βράζουμε σε κατσαρολάκι το γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια. Παράλληλα, αναμειγνύουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 2 μέρες
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 18 τεμάχια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 30 γρ. βούτυρο αλατισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 80 γρ. κονιάκ

EKTEΛEΣH
Βράζουμε σε κατσαρολάκι το γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια. Παράλληλα, αναμειγνύουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε τρίτο μπολ, χτυπάμε τα αβγά. Οταν αρχίσει το γάλα να βράζει, το βγάζουμε από τη φωτιά. Μεταφέρουμε τα αβγά στο μείγμα με το αλεύρι και δεν τα ανακατεύουμε καθόλου. Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ το γάλα και τώρα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το κονιάκ και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 48 ώρες. Οταν έρθει η στιγμή να ετοιμάσουμε τις «κανέλες», προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C. Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια φόρμα μεγάλη ή ατομικά φορμάκια για μάφιν. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ξανά ομογενές. Γεμίζουμε τα φορμάκια και τα βάζουμε στον φούρνο. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200°C και τα ψήνουμε για 35 λεπτά χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ