ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 1 μπουκάλι κρασί κόκκινο καλό
- 150 γρ. σοκολάτα μαύρη
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια γάλα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το κρασί με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι. Μόλις ζεσταθεί, ανάβουμε το κρασί και το αφήνουμε να μειωθεί στο 1/4 περίπου της αρχικής ποσότητάς του. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μπολ, ενώ ταυτόχρονα ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. Ρίχνουμε στο μείγμα σοκολάτας και γάλακτος το κρασί που έχουμε ήδη προετοιμάσει. Χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα με μίξερ χειρός μέχρι να αφρίσει. Σερβίρουμε αμέσως με κουτάλι σε ποτήρια κόκκινου κρασιού φροντίζοντας να υπάρχει και από λίγος αφρός στο καθένα.
Σημ.: Ενα καταπληκτικό επιδόρπιο, ειδικά για όσους αγαπούν το κόκκινο κρασί. Ο Βρετανός σεφ Heston Blumenthal (που δημιούργησε εκκεντρικές γεύσεις όπως το παγωτό μπέικον και το σορμπέ από σαρδέλες) έχει αναπτύξει τη συνταγή για ζεστό κρασί σοκολάτας στο εστιατόριό του, το Fat Duck (επί 2 συνεχόμενα χρόνια Καλύτερο Εστιατόριο στον Κόσμο). Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια συνταγή των αρχών του 1700, που παρουσιαζόταν συχνά στα αριστοκρατικά σπίτια του Λονδίνου.
Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ, Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ