ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 18 παϊδάκια
- 2 λεμόνια (τον χυμό και το ξύσμα τους)
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
- 1 κλωναράκι ρίγανη
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 φλιτζάνι + 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1½ κιλό πατάτες μικρές
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
- αλάτι χοντρό, πιπέρι
Εκτέλεση
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολα και βάζουμε μέσα τα παϊδάκια με το ξύσμα των λεμονιών, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τη ρίγανη ψιλοκομμένα, αλατοπίπερο και τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστούν για λίγη ώρα. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε καλά σε μπολ με τον χυμό των λεμονιών, το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Τις προσθέτουμε στο ταψί με τα παϊδάκια και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για μία ώρα περίπου.