Σαλάτα με καρότο, σέλερι, μαραθόριζα, ραπανάκια, κρεμμύδι και ρόκα

10.06.2013
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι το καρότο, τη μαραθόριζα και τα ραπανάκια σε πολύ λεπτές φέτες.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

Για τη σαλάτα

  • 3 καρότα καθαρισμένα
  • 2 κλωναράκια σέλερι κομμένο σε ροδέλες 2 εκατοστών
  • 1 κουτ. σούπας σταφίδες
  • 1 μαραθόριζα μεγάλη καθαρισμένη
  • 6 ραπανάκια καθαρισμένα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι ρόκα καθαρισμένο
  • 2 κουτ. σούπας αμύγδαλο αποφλοιωμένο χοντροκομμένο

Για το ντρέσινγκ

  • 1½ κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1½ κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας σόγια
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 1½ κουτ. σούπας χυμό λεμoνιού
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι το καρότο, τη μαραθόριζα και τα ραπανάκια σε πολύ λεπτές φέτες. Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα «μαχαίρια» που συνήθως υπάρχουν σε μία από τις πλευρές του παραδοσιακού τετράγωνου τρίφτη που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας. Αναμειγνύουμε σε μπολ τα υλικά της σαλάτας και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί περίπου 10 λεπτά και τη σερβίρουμε.