Μακαρόνια με βούτυρο, σπιτικά κρουτόν και κάππαρη

30.07.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια Νο 5
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο τύπου Κερκύρας
  • 4 φέτες ψωμί χτεσινό
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • πεκορίνο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί με μαχαίρι και το ψήνουμε μέχρι να μοιάζει με φρυγανιά. Βγάζουμε το ψωμί από τον φούρνο και το κόβουμε με μαχαίρι σε πολύ μικρά κομμάτια (σχεδόν σαν χοντρά τρίμματα). Βράζουμε τα μακαρόνια για 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία τους. Σουρώνουμε τα μακαρόνια. Ζεσταίνουμε το βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να λιώνει, προσθέτουμε την κάππαρη και τα μακαρόνια. Σοτάρουμε τα μακαρόνια για 6 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά να μην κολλήσουν. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον μαϊντανό μαζί με τα τρίμματα του ψημένου ψωμιού. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το τριμμένο πεκορίνο.