Τζατζίκι, κλασικό και ελληνικό

17.08.2012

Υλικά

* 500 γρ. γιαούρτι σακούλας

* 1 μεγάλο αγγούρι

* 3-4 σκελίδες σκόρδο

* 2 κ.σ. ελαιόλαδο

* 2 κ.σ. ξίδι

* αλάτι, πιπέρι

* λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Πλένετε το αγγούρι και το κόβετε, κατά μήκος, στη μέση αφαιρώντας τα σπόρια. Το τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη με τη φλούδα του και το στραγγίζετε. Ξεφλουδίζετε τις σκελίδες του σκόρδου, αφαιρείτε την πράσινη φύτρα στο κέντρο τους, που προκαλεί δυσάρεστη αναπνοή, και τις πολτοποιείτε με το ειδικό εργαλείο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το αγγούρι, το σκόρδο και το ξίδι και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε γαρνίροντας με ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.