Εναλλακτικό γουακαμόλε

12.10.2012

Υλικά

200 γρ. γιαούρτι

1 ώριμο αβοκάντο

χυμός από 1 lime

1/2 ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

αλάτι, πιπέρι

λίγα φυλλαράκια βασιλικού

Εκτέλεση

Κόβετε το αβοκάντο στη μέση, βγάζετε το κουκούτσι και περνάτε απαλά τη σάρκα του με την κούπα του lime, για να μη μαυρίσει. Με ένα κουταλάκι αφαιρείτε την ψίχα του φρούτου και κρατάτε στην άκρη τα δύο άδεια κομμάτια του για το σερβίρισμα. Σε ένα μπολ πολτοποιείτε την ψίχα μαζί με το σκόρδο και προσθέτετε το γιαούρτι, τον χυμό από το lime και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Συμπληρώνετε όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε, σερβίρετε στα δύο κομμάτια του αβοκάντο και διακοσμείτε με φυλλαράκια βασιλικού.