Σφολιάτα με βλίτα και κολοκυθάκια

23.05.2012

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριος
Μερίδες: 6-8

Υλικά

* 200 γρ. Βιτάμ κλασικό
* 1 πακέτο σφολιάτας
* 1½ κιλό βλίτα καθαρισμένα
* 300 γρ. μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε μέτριες φέτες
* 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
* 3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
* 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
* 100 γρ. χυμό ντομάτας
* 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
* ½ λίτρο νερό
* 1 μερίδα «σπιτικός» ζωμός λαχανικών Knorr
* ανάλογο αλάτι και πιπέρι
* 1 κουτ. γλυκού πάπρικα

Εκτέλεση

1. Σε ένα βαθύ σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με τα 2/3 του Βιτάμ. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια, τα βλίτα και το αλατοπίπερο.

2. Ανακατεύουμε έως ότου μαραθούν ελαφρώς και συμπληρώνουμε με τον χυμό της ντομάτας, το νερό και τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να σιγοβράσουν ώσπου να πιουν τα υγρά τους.

3. Αλείφουμε ένα ταψί με το υπόλοιπο Βιτάμ. Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε τα βλίτα και τα κολοκυθάκια, και πουδράρουμε με το κεφαλοτύρι.

4. Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας προσεκτικά για να μη φύγει η γέμιση.

5. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και ψήνουμε σε φούρνο

προθερμασμένο στους 200ºC για 35 λεπτά.