Yλικά
- 6 αβγά
- 3 κουτ. σούπας γάλα
- 500 γρ. ντομάτες ή ντοματίνια
- 300 γρ. γραβιέρα σε λεπτές φέτες
- 1 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
- 150 γρ. ζαμπόν σε κυβάκια
- λάδι για το άλειμμα του ταψιού
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Kόβουμε τις ντομάτες σε φέτες ή τα ντοματίνια στα δύο και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά τους. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι ή μια ταρτιέρα και στρώνουμε το ζαμπόν στη βάση του. Tοποθετούμε εναλλάξ τις φέτες της ντομάτας ή τα ντοματίνια με την κομμένη τους πλευρά προς τα πάνω και τις φέτες της γραβιέρας. Στη συνέχεια, χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με το γάλα, τον βασιλικό και το αλατοπίπερο και περιχύνουμε ομοιόμορφα το ταψί. Ψήνουμε για ½ ώρα, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η τάρτα.
Tip: Mπορούμε να αντικαταστήσουμε τη γραβιέρα με μοτσαρέλα, ανθότυρο ή οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί.