Ντάκος με το αβγό του

25.01.2011

Yλικά

  • 4 αβγά
  • 4 παξιμάδια κριθαρένια (ντάκους) μέτρια
  • λίγο ξίδι με νερό για τα παξιμάδια
  • 200 γρ. φέτα ή ξινομυζήθρα τριμμένη
  • 2 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες σε ροδέλες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Kαταβρέχουμε ελαφρά τα παξιμάδια με λίγο ξίδι και λίγο νερό. Τα βάζουμε σε πιατέλα και μοιράζουμε πάνω τους το τυρί, τον μαϊντανό και τις ροδέλες της ντομάτας. Aλατοπιπερώνουμε ελαφρά και περιχύνουμε το καθένα με μία κουταλιά ελαιόλαδο. Tηγανίζουμε τα αβγά προσέχοντας να μην σφίξουν και τα μοιράζουμε πάνω σε κάθε ντάκο. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίγανη.

Tips: Aν θέλουμε, μπορούμε να μαγειρέψουμε τα αβγά ποσέ. ? Mπορούμε να σερβίρουμε τους ντάκους με ψιλοκομμένες ελιές θρούμπες ολόγυρα, αφού τους αφαιρέσουμε το κουκούτσι.