Φραγκόκοτα με κυδώνια

06.02.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 2 ώρες και 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 1½ κιλό φραγκόκοτα κομμένη σε μερίδες
  • 1 κιλό κυδώνια κομμένα στα 4
  • 1 ποτήρι κρασί γλυκό μοσχάτο Σάμου
  • 8 κεδροκούκουτσα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι χυμό μανταρινιού
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και στο βούτυρο τη φραγκόκοτα από όλες τις πλευρές, το κρεμμύδι και τα κυδώνια και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τα κεδροκούκουτσα, αλάτι, πιπέρι και τον χυμό μανταρινιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο στη γάστρα και καλύπτουμε με βρεγμένη λαδόκολα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για μισή ώρα,

χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 120°C και ψήνουμε για μιάμιση ώρα.