Σφολιάτες με λουκάνικο και κατσικίσια φέτα

06.02.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 200 γρ. λουκάνικο πικάντικο ή chorizo
  • 200 γρ. κατσικίσια φέτα
  • 16 ντοματίνια
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη ρόκα για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Μαγειρεύουμε τα μανιτάρια σε τηγάνι με λίγο λάδι για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το λουκάνικο ξεφλουδισμένο, σε μικρά κομμάτια, σοτάροντας για 1 λεπτό ακόμα. Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε δύο ταψιά φούρνου και απλώνουμε πάνω στο καθένα το φύλλο της σφολιάτας. Κόβουμε το κάθε φύλλο στα τέσσερα και γυρίζουμε τις άκρες του κάθε τετράγωνου λίγο προς τα μέσα ώστε να γίνει σαν τάρτα. Πιέζουμε τις άκρες με πιρούνι. Γεμίζουμε με το μείγμα μανιταριών και λουκάνικου, προσθέτοντας τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τη φέτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια. Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα.