Yλικά για 4 άτομα
- 300 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ light
- 6 αβγά (τα ασπράδια τους + τους 3 κρόκους τους)
- 125 γρ. φέτα σπασμένη
- 1 ντομάτα αποφλοιωμένη σε φέτες
- 6 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 2 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 σταγόνα λεμόνι
- 1+1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 4 ατομικά σκεύη για σουφλέ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε τις φέτες ντομάτας σε ταψί μαζί με το σκόρδο, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το ταψί από τη φωτιά, ψιλοκόβουμε την ντομάτα και το σκόρδο και τα μεταφέρουμε σε μπολ. Αλείφουμε με τη μία κουτ. σούπας βούτυρο τα σκεύη για σουφλέ και τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να γίνει ομογενές το μείγμα. Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ light συνεχίζοντας το ανακάτεμα και βράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει. Αποσύρουμε και ανακατεύουμε καλά με την ντομάτα και το σκόρδο. Χτυπάμε τους κρόκους καλά με πιρούνι. Ρίχνουμε αργά αργά το ζεστό μείγμα της κρέμας ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε τη φέτα και τον βασιλικό. Χτυπάμε τα ασπράδια με μία σταγόνα λεμόνι να δέσουν και τα ενσωματώνουμε απαλά στην κρέμα. Μοιράζουμε στα σκεύη και ψήνουμε πάνω σε ταψί για 25 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε αμέσως.