Yλικά για 6 άτομα
- 500 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρη
- 8 μουστοκούλουρα
- 500 γρ. ανθότυρο
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο ανάλατο
- 4 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 2 φύλλα ζελατίνη μουσκεμένα σε κρύο νερό
- 4 κουτ. σούπας γάλα ζεστό
- 1 φλιτζάνι πετιμέζι
- 1 φλιτζάνι καρύδια
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη βάση του γλυκού: Λιώνουμε το βούτυρο. Θρυμματίζουμε τα μουστοκούλουρα στο πολυμίξερ μέχρι να κοπούν αρκετά, χωρίς όμως να γίνουν σκόνη. Τα ανακατεύουμε με τα χέρια μαζί με το βούτυρο, τις σταφίδες και την κανέλα μέσα σε μπολ μέχρι να υγρανθεί καλά το μείγμα. Στρώνουμε το μείγμα της βάσης του γλυκού σε φόρμα με αφαιρούμενο στεφάνι. Σφίγγουμε τη ζελατίνη στο χέρι για να αποβάλει το περιττό νερό και τη διαλύουμε στο ζεστό γάλα μέσα σε φλιτζάνι. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ σε ελαφρά σαντιγί. Ανακατεύουμε με το μίξερ το ανθότυρο μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε βαθύ μπολ μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε τη σαντιγί και τη ζελατίνη στο μείγμα του τυριού. Ανακατεύουμε απαλά με φαρδιά σπάτουλα και στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τη βάση του γλυκού. Καλύπτουμε το γλυκό με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 βράδυ, για να σφίξει και να δέσει. Περιχύνουμε με το πετιμέζι και τα καρύδια χοντροσπασμένα και σερβίρουμε σε κομμάτια.