Μαριναρισμένο κουνουπίδι με ελιές και κρεμμυδάκι

25.01.2012

Υλικά για 2 άτομα

  • 250 γρ. κουνουπίδι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 20 ελιές πράσινες ψιλοκομμένες
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζανιού κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1 αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε τον χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε στο μείγμα το μπούκοβο και το αφήνουμε να μαλακώσει. Κόβουμε το κουνουπίδι σε λεπτές φέτες κατά μήκος έτσι ώστε να περιλαμβάνουν και κομμάτι από το κοτσάνι. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί για μισή ώρα τουλάχιστον σε θερμοκρασία δωματίου.

ΣΗΜ.: Η κοστολόγηση των συνταγών έγινε με βάση τις τιμές του τρέχοντος μηνός στα σουπερμάρκετ και περιλαμβάνει το σύνολο των υλικών.