Ψητή πατάτα με γαλοπούλα και κασέρι

09.01.2012

Προετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα:7 λεπτά
Υλικά για 1 άτομο

Υλικά

  • 1 πατάτα μεγάλη
  • 75 γρ. γιαούρτι στραγγιστό άπαχο
  • ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουτ. γλυκού σχινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες γαλοπούλα κομμένες σε λωρίδες
  • 5-6 μπουμπούκια κάππαρης
  • 50 γρ. κασέρι Σοχού σε φλούδες
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε την πατάτα, την τρυπάμε με πιρούνι και την ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων με τη φλούδα για 7 λεπτά. Φτιάχνουμε μια sauce ανακατεύοντας το γιαούρτι με τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και το πιπέρι μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Mόλις ψηθεί η πατάτα, την κόβουμε στη μέση και απλώνουμε πάνω στο κάθε κομμάτι τη sauce. Γαρνίρουμε με γαλοπούλα, κασέρι και κάππαρη και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σχινόπρασο.