Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 ώρα
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Υλικά για 6 άτομα
- 1 κόκορας (2 κιλών περίπου) σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 σφηνάκι κρασί κόκκινο
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 3 ντομάτες τριμμένες
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- 5 σπόρους μπαχάρι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
- 1 φλιτζάνι μυζήθρα τριμμένη
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τις μερίδες του κόκορα από όλες τις πλευρές σε μεγάλη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον πελτέ (που έχουμε διαλύσει σε 4 ποτήρια νερό), προσθέτουμε τις ντομάτες, το μέλι, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι ο κόκορας να γίνει τρυφερός. Αφαιρούμε τον κόκορα και τον τοποθετούμε σε πιατέλα. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν al dente. Σερβίρουμε τον κόκορα με τα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με τριμμένη μυζήθρα.