Σαλάτα κινόα με σάλτσα ροδιού

30.01.2012

Υλικά:

Για τη σαλάτα:

  • Το μισό από ένα μικρό κόκκινο λάχανο, χοντροκομμένο με το χέρι
  • 5 φύλλα από σγουρή σαλάτα ή γαλλικό μαρούλι
  • 1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη σε τρία μέρη
  • 1 σακουλάκι κινόα Μια χούφτα καρύδια
  • Μαύρες σταφίδες, μουλιασμένες σε λευκό κρασί
  • Σπόρους ροδιού και χυμό από ένα ρόδι
  • Φιλεταρισμένες φέτες ενός πορτοκαλιού.

Για τη σάλτσα ροδιού:

  • Χυμός από ένα ρόδι
  • Λίγος χυμός πορτοκάλι
  • Μπαλσάμικο (σύμφωνα με τα γούστα σας)
  • 2 κ.σ. λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση:

Για τη σάλτσα ροδιού: Σε ένα μπολ χτυπάτε με ένα φουέ όλα τα υλικά μαζί.

Για τη σαλάτα: Φτιάχνετε το κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής που υπάρχουν στη συσκευασία και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύετε τις σαλάτες, τις σταφίδες, τις φέτες πορτοκαλιού και τα σπόρια ροδιού. Σπάτε τα καρύδια με τα χέρια σας και τα προσθέτετε και αυτά. Ρίχνετε τη σάλτσα ροδιού, το κινόα και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, προκειμένου να φαίνεται αφράτη. Μεταφέρετε τη σαλάτα σε καθαρό πιάτο και σερβίρετε, αφού πρώτα τη στολίσετε με το γλασαρισμένο μπαλσάμικο.

Από τον Κωνσταντίνο Σιωπίδη