ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα και 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια
Yλικά
- 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 500 γρ. ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
- 4 αβγά
- 350 γρ. ηλιέλαιο
- 4 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
- 225 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 250 γρ. πολτό μήλου (στο σουπερμάρκετ)
Για το γλάσο
- 200 γρ. τυρί κρεμώδες
- 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 400 γρ. ζάχαρη άχνη
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Ρίχνουμε σε άλλο μπολ τα αβγά χτυπημένα, το ηλιέλαιο, τα καρότα, τα καρύδια και τον πολτό μήλου. Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρου στο δεύτερο μπολ και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 23 εκατοστών και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού που θα βυθίσουμε στο κέικ για να δούμε αν είναι έτοιμο. Αναμειγνύουμε σε μπολ όλα τα υλικά για το γλάσο. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για μισή ώρα και απλώνουμε παντού το γλάσο με πλατύ μαχαίρι.
Σημ.: Mπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας πολτό μήλου: Βράζουμε τα μήλα μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα περνάμε στο μπλέντερ.
ΗΛΙΑΣ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ