Μοσχάρι γιουβέτσι με κριθαράκι

30.07.2012

Ζεσταίνουμε 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε 1.200 γρ. μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε μερίδες μέχρι να ροδίσει κι από τις δύο πλευρές.

Σβήνουμε με 1 φλιτζάνι λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε 1 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες, 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη, 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο, 3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια και 1 καρότο ολόκληρο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε.

Αλατίζουμε το φαγητό όταν μαλακώσει καλά το κρέας.

Βάζουμε 500 γρ. κριθαράκι χοντρό σε πυρέξ ή γάστρα και αδειάζουμε από πάνω το κρέας και τη σάλτσα του αφού αφαιρέσουμε το καρότο.

Προσθέτουμε ζεστό νερό δύο δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά.

Προαιρετικά, προς το τέλος προσθέτουμε κεφαλογραβιέρα ή ξερή μυζήθρα τριμμένη και αφήνουμε το φαγητό στον φούρνο για άλλα 10 λεπτά.