Υλικά για 6 άτομο
Yλικά για τα κεμπάπ
- 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 250 γρ. κιμά αρνίσιο
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 50 γρ. νερό
- ½ φλιτζάνι γάλα παγωμένο
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- ½ κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
- ½ κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη
- 1 πρέζα κακουλέ
- 1 κουτ. σούπας γαλέτα
ΓIA TO ΣEPBIPIΣMA
- 1 κεσέ γιαούρτι πρόβειο
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- λίγο κύμινο, αλάτι, πιπέρι
- 6 πίτες για σουβλάκι ψημένες
Eκτέλεση
Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το νερό. Ζυμώνουμε τον κιμά, το λιωμένο κρεμμύδι, τα υπόλοιπα υλικά και 2 παγάκια στον κάδο του μίξερ σε χαμηλή ένταση για 15-20 λεπτά. Bάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Πλάθουμε τα κεμπάπ και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 4-5 λεπτά. Σοτάρουμε τις ντομάτες με το σκόρδο και τα μπαχαρικά για 5 λεπτά και ανακατεύουμε το μείγμα με το γιαούρτι. Σερβίρουμε πάνω στις πίτες με την κρέμα γιαουρτιού και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό.
Nίκη Mηταρέα