- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
- ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 λεπτά
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
- ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
YΛΙΚΑ
- 1 πακέτο πένες ή άλλο ζυμαρικό
ΓIA TO PESTO
- 10 πιπεριές Φλωρίνης
- 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουτ. σούπας ξίδι
- 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Πλένουμε τις πιπεριές, τις απλώνουμε σε ταψί και τις ψήνουμε γυρίζοντάς τες κι από τις δύο πλευρές για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε πλαστική σακούλα τροφίμων μέχρι να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου και να ξεφλουδίζονται εύκολα. Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τα σπόρια τους και κρατάμε το νόστιμο ζουμί που έβγαλαν. Bάζουμε τις πιπεριές με το ζουμί τους στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και τις πολτοποιούμε. Σταδιακά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλατοπίπερο, τα αμύγδαλα, το λεμόνι, το ξύσμα του και τέλος το τυρί, και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομογενές μείγμα. Bράζουμε τα μακαρόνια, σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε καλά με το pesto. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μαϊντανό και προαιρετικά με επιπλέον τριμμένο τυρί.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ