Yλικά
- 8 αβγά χτυπημένα
- 4 κουτ. σούπας γάλα
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2-3 φυλλαράκια ρίγανη φρέσκια
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 100 γρ. φέτα τριμμένη
- 4 κουλούρια Θεσσαλονίκης κομμένα στη μέση
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ελαιόλαδο για ράντισμα
- 200 γρ. σαλάτα κομμένη στο χέρι
- 16 ντοματίνια
- ξίδι λευκό
- ελαιόλαδο για τη σαλάτα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμμένο
Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη φριτάτα μας: Ρίχνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ώστε να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα με το γάλα, τη φέτα, τη ρίγανη, την πιπεριά και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο για να ψηθεί καλά η φριτάτα για άλλα 10 λεπτά. Βάζουμε σε άλλο ταψάκι τα κουλούρια και τα ντοματίνια μαζί με το σκόρδο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο γκριλ για 3 λεπτά περίπου. Ετοιμάζουμε τα πιάτα βάζοντας στο καθένα ως βάση από ένα κουλούρι και στο εσωτερικό του από ένα κομμάτι φριτάτας, λίγη σαλάτα (στην οποία έχουμε προσθέσει λευκό ξίδι, ελαιόλαδο και αλάτι) και από 4 ντοματίνια ψητά. Τριβουμε μπόλικο πιπέρι από πάνω και σερβίρουμε.
Tip: Αν μας αρέσει, μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα λαχανικά μέσα στη φριτάτα μας. Απλουστεύουμε εμφανισιακά τη σαλάτα, αντικαθιστώντας τα κουλούρια με φέτες από ένα νόστιμο χωριάτικο ψωμί.