Yλικά
- 500 γρ. σπανάκι
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 αβγά
- 8 κουτ. σούπας ξίδι
- 4 φέτες ζαμπόν ή καπνιστό χοιρομέρι
ΓΙΑ ΤΗ SAUCE
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμμένο
Eκτέλεση
Ρίχνουμε σε τηγανάκι το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμυδάκι και τον άνηθο και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά. Μοιράζουμε το σπανάκι σε 4 πιάτα. Ετοιμάζουμε τα αβγά ποσέ: Βράζουμε σε κατσαρόλα νερό με αλάτι και όταν αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε το ξίδι, σπάμε μέσα τα αβγά και τα αφήνουμε για 3 λεπτά. Τα αφαιρούμε προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε πάνω σε κάθε μερίδα σπανάκι μαζί με μία φέτα ζαμπόν ή χοιρομέρι καπνιστό. Χτυπάμε τη σάλτσα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά της, περιχύνουμε τη σαλάτα μας και σερβίρουμε.
Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως βάση στο κάθε πιάτο της σαλάτας μας μία φέτα χωριάτικο ψωμί ψημένο με λίγο ελαιόλαδο στο γκριλ του φούρνου μας για 3 λεπτά.