Σαλάτα σπανάκι με αβγά ποσέ

19.07.2012

Yλικά

  • 500 γρ. σπανάκι
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 αβγά
  • 8 κουτ. σούπας ξίδι
  • 4 φέτες ζαμπόν ή καπνιστό χοιρομέρι

ΓΙΑ ΤΗ SAUCE

  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμμένο

Eκτέλεση

Ρίχνουμε σε τηγανάκι το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμυδάκι και τον άνηθο και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά. Μοιράζουμε το σπανάκι σε 4 πιάτα. Ετοιμάζουμε τα αβγά ποσέ: Βράζουμε σε κατσαρόλα νερό με αλάτι και όταν αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε το ξίδι, σπάμε μέσα τα αβγά και τα αφήνουμε για 3 λεπτά. Τα αφαιρούμε προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε πάνω σε κάθε μερίδα σπανάκι μαζί με μία φέτα ζαμπόν ή χοιρομέρι καπνιστό. Χτυπάμε τη σάλτσα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά της, περιχύνουμε τη σαλάτα μας και σερβίρουμε.

Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως βάση στο κάθε πιάτο της σαλάτας μας μία φέτα χωριάτικο ψωμί ψημένο με λίγο ελαιόλαδο στο γκριλ του φούρνου μας για 3 λεπτά.