Υλικά για 6 άτομα
- 4 καλαμάρια μέτρια προς μεγάλα
- 1 ντομάτα ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
- 250 γρ. Σαν Μιχάλη κομμένο σε κύβους
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγο μάραθο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ PESTO
- 1 μικρό ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
- 1 χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
EKTEΛEΣH
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και ανακατεύουμε σε μπολ την ντομάτα με αλάτι, ελάχιστο ελαιόλαδο και τον μάραθο. Προσθέτουμε τους κύβους τυριού Σαν Μιχάλη και γεμίζουμε με το μείγμα τα καλαμάρια. Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα. Αλείφουμε τα καλαμάρια με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 220°C για μισή ώρα. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το pesto: Πολτοποιούμε στο μπλέντερ όλα μαζί τα υλικά του, ενώ προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τα γεμιστά καλαμάρια και συνοδεύουμε με το pesto μάραθου.