Yλικά
- 1 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
- ½ ή 3/4 μίας φραντζόλας ψωμιού
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι
EKTEΛEΣH
Αφαιρούμε την κόρα από τη φραντζόλα του ψωμιού και μουλιάζουμε την ψίχα σε νερό. Στύβουμε πολύ καλά την ψίχα και την κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε στο μπλέντερ τον χοντροκομμένο μαϊντανό μαζί με το σκόρδο, το ξίδι και λίγο από το ελαιόλαδο. Χτυπάμε μέχρι να γίνει πολτός το μείγμα. Αρχίζουμε να προσθέτουμε εναλλάξ ελαιόλαδο και ψωμί μέχρι να αποκτήσει η μαϊντανοσαλάτα την υφή κρέμας. Στο τέλος, ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι ή επιπλέον ξίδι.