Ψητές γαρίδες μαριναρισμένες με μέλι και λεμόνι

30.06.2010

Υλικά για 4 μερίδες

  • 16 μεγάλες γαρίδες
  • 3 κ.σ. μέλι
  • ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη συνοδευτική σαλάτα

  • 1 κόκκινη & 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κλωναράκι σέλερι

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις γαρίδες κρατώντας το κεφάλι και την ουρά. Ανακατεύουμε το μέλι με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, το θυμάρι και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. Αλατοπιπερώνουμε, κρατάμε 3 κουταλιές για τη σαλάτα και περιχύνουμε τις γαρίδες με το υπόλοιπο μίγμα. Ψήνουμε τις γαρίδες στη σχάρα ή στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5-7 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμυδάκι και το σέλερι και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα που έχουμε κρατήσει. Μοιράζουμε τη σαλάτα στα πιάτα και σερβίρουμε τις γαρίδες.