Καλοκαιρινό Ντάκιουρι (Daquiri)

01.08.2011

Βάζετε στο μπλέντερ 5 φύλλα μέντας και τα συνθλίβετε, προσθέτε το χυμό από 3/4 κούπας φράουλες, 1 1/2 κουταλιά ζάχαρη άχνη, 3 κουταλιές της σούπας Grand Marnier ή σπιτικό λικέρ τσέρι, 1 ροδέλα φλούδας λεμονιού, λίγο τριμμένο πάγο. Τα χτυπάτε 1-2 λεπτά, τα σουρώνετε, σερβίρετε σε ποτήρια του μαρτίνι και συμπληρώνετε με άσπρο κουβανέζικο ρούμι, στολίζοντας με μια φράουλα ή με ένα κλαράκι μέντας.