Πρωτότυπη καλοκαιρινή σαλάτα

30.06.2010

Υλικά

  • 1 1/2 κούπα μέτριες φράουλες σε φέτες
  • 4-5 φύλλα μαρουλιού
  • 1 κούπα αβοκάντο σε κύβους
  • 1 μικρό φρέσκο αγγουράκι σε λεπτές φέτες
  • 1 μέτρια γλυκιά πιπεριά Φλωρίνης σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μικρό φρέσκο κολοκυθάκι σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός ή βασιλικός

Βάζετε τα κομμένα υλικά σε πλατύ μπολ και ετοιμάζετε μια καυτερή σάλτσα πολτοποιώντας στο μούλτι 1/2 κούπα φράουλες, 1/2 κούπα αβοκάντο, 4-5 λωρίδες πιπεριάς, 2 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 1 1/2 κουταλιά ξίδι μπαλσάμικο, 1 κουταλάκι φρέσκο ξύσμα τζίντζερ, 2-3 σταγόνες tabasco ή μια πρέζα καγιέν (προαιρετικό), θαλασσινό αλάτι. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα φράουλας και στολίζετε με κλαράκια μαϊντανού.