Μάφινς με σταφίδες

06.05.2008

Τι έχουμε:

  • 2 φλιτζ. ΦΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φλιτζ. σταφίδες, μαύρες
  • 1 φλιτζ. καρύδια, τριμμένα
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη, μαύρη
  • 1 φλιτζ. μαργαρίνη
  • 1/3 φλιτζ. μέλι
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 1 αβγό
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • φορμάκια για μάφινς
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη για τα φορμάκια
  • ειδικές χάρτινες θήκες

Τι κάνουμε:

Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ με το κονιάκ για περίπου 2-3 ώρες. Κατόπιν, ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ΦΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗΣ, την κανέλα, το αλάτι, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα τη μαργαρίνη με τη μαύρη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μέλι, το αβγό, τη βανίλια και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε με το μίξερ, έως ότου ενωθούν τα υλικά, φροντίζοντας με μία σπάτουλα να παίρνουμε το υλικό που κολλάει στα τοιχώματα και να το βάζουμε, ώστε να χτυπηθεί με τα υπόλοιπα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα με τη ΦΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗΣ. Αφού γίνει ομοιόμορφη η ζύμη, ρίχνουμε στο μπολ τις σταφίδες στραγγισμένες και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε τα φορμάκια με τη μαργαρίνη, τα γεμίζουμε με τη ζύμη μέχρι τα 3/4 και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, έως ότου πάρουν χρώμα.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τα ξεφορμάρουμε, και στη συνέχεια, σερβίρουμε μέσα στις ειδικές χάρτινες θήκες.

Για σίγουρη επιτυχία!

Η Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, το πρώτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, είναι το αλεύρι που για χρόνια εμπιστεύονται οι νοικοκυρές για να ετοιμάσουν τα πιο αφράτα και νόστιμα κέικ, αλλά και κάθε άλλη γλυκιά ή αλμυρή σπιτική δημιουργία.

Συμβουλή Γιώτης
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για καρύδια, αμύγδαλα.