Τσιζ κέικ με πορτοκάλι

02.05.2008
Με ξεχωριστό άρωμα και γεύση!

Τι έχουμε:

Για τη βάση:

  • 1 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα
  • 1/2 πακέτο μπισκότα
  • 4 κουταλιές μαργαρίνη
  • 2 κουταλιές ζάχαρη

Για την κρέμα:

  • 2 1/2 φλιτζ. Κρέμα Γάλακτος ΔΕΛΤΑ
  • 4 φλιτζ. τυρί, κρέμα
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • χυμό από 1 πορτοκάλι

Για το ζελέ:

  • 2 φακελάκια ζελέ με γεύση πορτοκάλι
  • 2 ποτηράκια νερό, ζεστό
  • 1 ποτηράκι χυμό πορτοκάλι
  • 1 λαδόκολλα

Για το γαρνίρισμα:

  • Κρέμα Γάλακτος ΔΕΛΤΑ
  • 1 πορτοκάλι σε φέτες

Τι κάνουμε:

Τρίβουμε στο μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα και τα μπισκότα.

Λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ με την αμυγδαλόψιχα, τα μπισκότα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, έως ότου ενωθούν.

Στρώνουμε σε μία φόρμα με έλασμα τη λαδόκολλα, φροντίζοντας να καλύπτει τα πλαϊνά της τοιχώματα. Προσθέτουμε το μείγμα με τα μπισκότα και το πατάμε με το χέρι μας, φορώντας πλαστικά γάντια, ώστε να καλύφθεί όλη η επιφάνεια της φόρμας ομοιόμορφα.

Κατόπιν, σκεπάζουμε τη φόρμα με διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα:

Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ την κρέμα τυριού με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει η κρέμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την Κρέμα Γάλακτος ΔΕΛΤΑ, τον χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε, έως ότου η κρέμα δέσει ελαφρά.

Αφού κρυώσει η βάση, βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και απλώνουμε την κρέμα, φροντίζοντας να μην ξεπεράσει τα 3/4 της φόρμας. Κατόπιν, τη βάζουμε μέσα σε ένα ταψί που έχουμε γεμίσει έως τη μέση με νερό και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά.

Για να ετοιμάσουμε το ζελέ, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σκόνη του ζελέ με το ζεστό νερό, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε, έως ότου διαλυθεί η σκόνη.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε το γλυκό να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βγάζουμε από το ψυγείο τη φόρμα, απλώνουμε ομοιόμορφα το ζελέ πορτοκαλιού στην επιφάνεια της κρέμας και βάζουμε ξανά το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 5 ώρες.

Σερβίρουμε σε κομμάτια, γαρνίροντας με κρέμα γάλακτος και φέτες πορτοκαλιού.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζελέ με γεύση της αρεσκείας μας.

το κατάλληλο συνοδευτικό Καφές.