Τι έχουμε:
- 4 μπριζόλες, μοσχαρίσιες
- 4 παντζάρια, πολτοποιημένα
- 1 φλιτζ. ζωμό, βοδινού
- 1 ποτηράκι κρασί, κόκκινο
- 6 κουταλιές λάδι ελιάς
- 3 κουταλιές μαργαρίνη
- 2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
- αλάτι
- πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- κλωναράκια θρούμπι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τις μπριζόλες, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, αλείφουμε καθεμιά με 1 κουταλιά από το λάδι και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα καυτό τηγάνι γκριλ ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και μόλις κάψει, βάζουμε τις μπριζόλες και τις ψήνουμε για 5-10 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πόσο καλοψημένες τις θέλουμε. Τις βγάζουμε σε μία πιατέλα και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστές.
Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε 2 κουταλιές από τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας διαρκώς με μία ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει το κρεμμύδι.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα παντζάρια, τον ζωμό, πιπέρι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε ένα φλιτζανάκι με κρύο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες, περιχύνοντάς τες με τη σάλτσα και γαρνίροντας με κλωναράκια θρούμπι.
Συμβουλή
Μπορούμε να συνοδέψουμε τις μπριζόλες με ρύζι.
το κατάλληλο κρασί Νεμέα παλαιωμένη.