5 λουλούδια που δεν πρέπει να φυτέψεις στον κήπο σου αν φοβάσαι τις σφήκες

23.08.2024
5 λουλούδια που δεν πρέπει να φυτέψεις στον κήπο σου αν φοβάσαι τις σφήκες
ΠΗΓΗ:@FREEPICK
Αν φοβάσαι τις σφήκες, απλά μείνε μακριά απο αυτά τα λουλούδια.

Λατρεύεις τους κήπους γεμάτους λουλούδια, αλλά οι σφήκες σε κάνουν να τρέμεις; Αν ναι, τότε ίσως πρέπει να είσαι λίγο πιο προσεκτική με τις επιλογές των φυτών σου. Κάποια λουλούδια είναι πραγματικοί μαγνήτες για τις σφήκες και σίγουρα δε θες να τις βλέπεις να πετάνε γύρω από το σπίτι σου. Πριν αρχίσεις να φυτεύεις, δες ποια λουλούδια είναι καλό να αποφύγεις αν δεν αντέχεις αυτές τις ενοχλητικές επισκέψεις.

1. Λεβάντα

Η λεβάντα είναι πανέμορφη και μυρίζει υπέροχα, αλλά δυστυχώς, οι σφήκες συμφωνούν! Τις προσελκύει σαν τρελές, και αν δεν είσαι φαν των σφηκών, καλύτερα να την αποφύγεις. Υπάρχουν άλλοι τρόποι να αρωματίσεις τον κήπο σου χωρίς τον κίνδυνο να έχεις σφήκες παντού.

2. Ηλίανθοι

Οι ηλίανθοι είναι φωτεινοί και ζωηροί, αλλά είναι επίσης ένα από τα αγαπημένα στέκια των σφηκών. Αυτά τα μεγάλα, κίτρινα λουλούδια φαίνεται ότι τις τραβάνε σαν μαγνήτης, οπότε αν δεν είσαι έτοιμή να τους κάνεις παρέα, σκέψου άλλες επιλογές για τον κήπο σου.

3. Κοσμέα (Cosmos)

Αυτό το λεπτό λουλούδι, με τα όμορφα ροζ και μωβ άνθη του, μπορεί να φαίνεται αθώο, αλλά κρύβει ένα μυστικό, είναι ιδανικό για τις σφήκες. Αν δεν αντέχεις την ιδέα να τις βλέπεις να πετάνε γύρω από τα λουλούδια σου, καλύτερα να το αποφύγεις.

4. Αγριοτριαντάφυλλα (Rosa rugosa)

Οι σφήκες αγαπούν τα άγρια τριαντάφυλλα για τα αρώματα και τη γύρη τους. Μπορεί να είναι τέλεια διακοσμητικά για τον κήπο σου, αλλά είναι επίσης τέλεια και για να προσελκύσουν σφήκες. Αν δεν θέλεις να έχεις συχνά τέτοιους ανεπιθύμητους επισκέπτες, ίσως πρέπει να σκεφτείς άλλη επιλογή.

5. Χρυσάνθεμα

Τα χρυσάνθεμα είναι κοινά και δημοφιλή στον κήπο, αλλά είναι επίσης αγαπημένα των σφηκών. Αν και είναι πανέμορφα και γεμίζουν τον κήπο με χρώμα, ίσως να μη θέλεις να τα έχεις αν φοβάσαι τις σφήκες.

Τι να κάνεις αν θέλεις λουλούδια, αλλά όχι σφήκες;

Αν πραγματικά θέλεις να απολαύσεις τον κήπο σου χωρίς να σε απασχολούν οι σφήκες, μπορείς να επιλέξεις λουλούδια που δεν τις προσελκύουν. Αντί για λεβάντα, δοκίμασε δεντρολίβανο ή φασκόμηλο, που απωθούν τις σφήκες. Ή προτίμησε λουλούδια όπως γεράνια ή οι κατιφέδες, που έχουν την αντίθετη επίδραση στις σφήκες.

Το να φτιάξεις έναν όμορφο κήπο χωρίς τον κίνδυνο των σφηκών είναι δυνατόν, αρκεί να κάνεις τις σωστές επιλογές. Με λίγη προσοχή και τις κατάλληλες φυτεύσεις, μπορείς να απολαύσεις την ομορφιά των λουλουδιών σου χωρίς να ανησυχείς για ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Τελευταία τροποποίηση στις 16.08.2024 - 16:51