Vacation mood: Όλα όσα πρέπει να τσεκάρετε στο σπίτι σας πριν φύγετε για διακοπές

17.08.2024
Vacation mood: Όλα όσα πρέπει να τσεκάρετε στο σπίτι σας πριν φύγετε για διακοπές
ΠΗΓΗ:@hannaschonberg
Οι last minute δουλειές που πρέπει να κάνετε.

Είστε σχεδόν έτοιμοι να αναχωρήσετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, αλλά πάντα υπάρχει εκείνη η αίσθηση ότι κάτι μπορεί να σας έχει ξεφύγει. Αν και έχετε ελέγξει κάθε γωνιά του σπιτιού σας πολλές φορές, υπάρχει πάντα η ανησυχία ότι μπορεί να ξεχάσατε κάτι σημαντικό. Για να είστε σίγουροι ότι θα αναχωρήσετε ήρεμοι, συγκεντρώσαμε όλες τις τελευταίες δουλειές που πρέπει να κάνετε πριν μπείτε σε mood

Κάντε μια γενική καθαριότητα

Πριν αναχωρήσετε, αφιερώστε λίγο χρόνο για να τακτοποιήσετε το σπίτι σας. Βάζοντας σε τάξη τα πράγματα, όχι μόνο θα οργανώσετε καλύτερα τις διακοπές σας, αλλά θα επιστρέψετε σε έναν καθαρό και τακτοποιημένο χώρο. Αυτό είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να αποφασίσετε τι χρειάζεστε πραγματικά και τι όχι, διώχνοντας περιττά αντικείμενα που πιάνουν χώρο.

Αδειάστε το ψυγείο σας

Μην επισκεφθείτε το σούπερ μάρκετ λίγο πριν φύγετε, ειδικά αν πρόκειται να γεμίσετε το ψυγείο με τρόφιμα που μπορεί να χαλάσουν όσο λείπετε. Κρατήστε μόνο τα απαραίτητα και φροντίστε να απομακρύνετε ό,τι έχει κοντινή ημερομηνία λήξης.

Αλλάξτε σεντόνια και μαξιλαροθήκες

Φανταστείτε να επιστρέφετε από τις διακοπές σας και να βρίσκετε το κρεβάτι σας με φρέσκα και καθαρά σεντόνια. Αφιερώστε λίγο χρόνο πριν φύγετε για να αλλάξετε σεντόνια και μαξιλαροθήκες, ώστε να έχετε έναν άνετο και καθαρό χώρο ύπνου όταν επιστρέψετε.

Φροντίστε τα φυτά σας

Για να διατηρήσετε τα φυτά σας ζωντανά και υγιή κατά την απουσία σας, φροντίστε να τα ποτίζετε όσο χρειάζεται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αυτόματο σύστημα ποτίσματος ή να ζητήσετε από κάποιον φίλο ή συγγενή να τα φροντίσει.

Μειώστε την κατανάλωση ενέργειας

Για να αποφύγετε οποιεσδήποτε δυσάρεστες εκπλήξεις, κατεβάστε τον γενικό του νερού και όλες τις ασφάλειες. Αποσυνδέστε όλες τις συσκευές από τις πρίζες και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα εύφλεκτο κοντά σε ηλεκτρονικές εστίες.

Ελέγξτε τα παράθυρα

Πριν κλειδώσετε την πόρτα, κάντε έναν τελευταίο έλεγχο για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα παράθυρα είναι καλά κλεισμένα. Κατεβάστε επίσης τα ρολά για να προστατεύσετε τα έπιπλα και τις κουρτίνες σας από την έκθεση στον ήλιο και να διατηρήσετε το σπίτι σας σε μια πιο ευχάριστη θερμοκρασία.

Με αυτά τα βήματα, μπορείτε να φύγετε για διακοπές ήρεμοι, ξέροντας ότι το σπίτι σας είναι σε τάξη. Καλές διακοπές!

Τελευταία τροποποίηση στις 17.08.2024 - 01:04