FYI

Αυτά τα λουλούδια αντέχουν χωρίς νερό το καλοκαίρι

22.07.2024
Αυτά τα λουλούδια αντέχουν χωρίς νερό το καλοκαίρι
ΠΗΓΗ:PEXELS
Είναι αυτό που αναζητάς αν βαριέσαι να ποτίζεις κάθε λίγο και λιγάκι τα φυτά σου.

Το καλοκαίρι, η ανάγκη για συχνή ενυδάτωση αυξάνεται για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για τα φυτά που έχουμε σε μπαλκόνια, ταράτσες ή κήπους. Εάν αγαπάς τα φυτά σου, αλλά γνωρίζεις ότι δεν είσαι πολύ συνεπής στο πότισμα, αντί να επιλέξεις ψεύτικα φυτά, μπορείς να διαλέξεις μερικά που δεν απαιτούν συχνό πότισμα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πέντε λουλούδια που αντέχουν με λίγο νερό το καλοκαίρι:

Λαντάνα

Η λαντάνα είναι ένας καλλωπιστικός θάμνος με πολύχρωμα άνθη. Οι ανάγκες της σε νερό είναι πολύ μικρές, οπότε το πότισμα μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετό. Αν θέλεις περισσότερα άνθη, πότισέ την λίγο συχνότερα. Εάν ζεις κοντά στη θάλασσα, είναι ιδανική επιλογή.

Λεβάντα

Η λεβάντα είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά και προσφέρει υπέροχο άρωμα. Προτιμά ηλιόλουστες θέσεις και καλά αποστραγγιζόμενα εδάφη.

Ευφόρμπια

Το παχύφυτο ευφόρμπια από τη Μαδαγασκάρη είναι σχεδόν ανεξάρτητο από το νερό. Ένα πότισμα την εβδομάδα αρκεί για να διατηρήσει την ανθοφορία του. Προτιμά ηλιόλουστες, φωτεινές και ζεστές θέσεις και είναι ευαίσθητο στις χαμηλές θερμοκρασίες και στους δυνατούς ανέμους.

Πορτουλάκα

Η πορτουλάκα είναι εξαιρετικά ανθεκτική στην έλλειψη νερού. Τα σαρκώδη φύλλα της αποθηκεύουν νερό, καθιστώντας το πότισμα μία φορά την εβδομάδα επαρκές. Για πλούσια ανθοφορία, πότισέ την πιο τακτικά. Αγαπά τον ήλιο και το άπλετο φως της χαρίζει όμορφα και διαρκή άνθη.

Βουκαμβίλια

Η βουκαμβίλια είναι πανταχού παρούσα σε ελληνικά νησιά και αυλές, αναρριχάται εύκολα και διακοσμεί κάγκελα και τοίχους με τα εντυπωσιακά της άνθη. Δεν απαιτεί πολύ νερό, ακόμα και το καλοκαίρι. Οι μεγαλύτερες βουκαμβίλιες με βαθιές ρίζες χρειάζονται ελάχιστη υγρασία.