FYI

Ακρίδες: Τι να φυτέψεις για να τις διώξεις από τον κήπο σου

21.07.2024
Ακρίδες: Τι να φυτέψεις για να τις διώξεις από τον κήπο σου
ΠΗΓΗ:PEXELS
Μπορείς να τις διώξεις από τον κήπο και το μπαλκόνι σου με αυτά τα 5 φυτά.

Οι ακρίδες προτιμούν τη φύση και είναι πιο συνηθισμένες σε χωριά και επαρχιακές πόλεις, αλλά μπορούν να βρεθούν και σε αστικές περιοχές. Παρά το ότι είναι αβλαβείς, η παρουσία τους μπορεί να είναι ανεπιθύμητη, ειδικά αν έχετε εντομοφοβία. Οι ακρίδες τρέφονται με φύλλα, λουλούδια και φρούτα, και η υγρασία ενός καταπράσινου κήπου ή μπαλκονιού τις προσελκύει. Εάν θέλετε να διατηρήσετε το χώρο σας απαλλαγμένο από αυτές, φυτέψτε τα εξής πέντε φυτά που λειτουργούν ως φυσικά εντομοαπωθητικά.

1. Λεβάντα

Η λεβάντα είναι γνωστή για τις εντομοαπωθητικές της ιδιότητες. Η δυνατή μυρωδιά της απωθεί τα κουνούπια και άλλα έντομα, συμπεριλαμβανομένων των ακριδών.

2. Μέντα

Η μέντα είναι αποτελεσματική στην απώθηση πολλών εντόμων, όπως τα μυρμήγκια και τα κουνούπια. Η έντονη αρωματική της μυρωδιά μπορεί να αποθαρρύνει και τις ακρίδες.

3. Θυμάρι

Το θυμάρι διαθέτει φυσικές εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Φυτεύοντάς το στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας, όχι μόνο θα διώξετε τις ακρίδες, αλλά θα έχετε και ένα φρέσκο μπαχαρικό για την κουζίνα σας.

4. Δεντρολίβανο

Το δεντρολίβανο είναι γνωστό για την ικανότητά του να απωθεί έντομα με φυσικό τρόπο. Οι ακρίδες είναι από τα έντομα που αποφεύγουν τη μυρωδιά του.

5. Κάρδαμο

Το κάρδαμο είναι αποτελεσματικό στην απομάκρυνση διαφόρων εντόμων και παρασίτων λόγω της έντονης μυρωδιάς και της καυτερής του γεύσης. Φυτέψτε το στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας για να κρατήσετε τις ακρίδες μακριά.