FYI

Γιατί το βραδινό πότισμα δεν είναι και η καλύτερη ιδέα;

17.07.2024
Γιατί το βραδινό πότισμα δεν είναι και η καλύτερη ιδέα;
ΠΗΓΗ: Photo by Pixabay: https://www.pexels.com/photo/orange-rose-flower-in-bloom-during-daytime-39517/
Εσύ ποια ώρα επιλέγεις να ποτίζεις;

Είναι σημαντικό να επιλέγεις την σωστή ώρα για το πότισμα των φυτών σου, καθώς αυτό επηρεάζει την υγεία και την ανάπτυξή τους. Το μεσημέρι σίγουρα δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να ποτίσεις το αγαπημένο σου λουλούδι φυσικά λόγο ζέστης, αλλά και γιατί το νερό μπορεί να εξατμιστεί γρήγορα πριν προλάβει να απορροφηθεί από τα φυτά.

Η καλύτερη ώρα για το πότισμα είναι νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη και το νερό έχει την ευκαιρία να διεισδύσει βαθιά στο έδαφος και να φτάσει στις ρίζες πριν εξατμιστεί. Τι γίνεται όμως με το βράδυ που είναι αγαπημένη ώρα για πότισμα για πολλούς;

Γιατί δεν είναι καλή ιδέα το βραδινό πότισμα;

Το πότισμα το βράδυ δεν είναι ιδανική επιλογή, καθώς τα υγρά φύλλα των φυτών δεν μπορούν να στεγνώσουν τόσο γρήγορα, όσο κατά τις άλλες ώρες της ημέρας. Αυτό μπορεί να τα καθιστά πιο επιρρεπή σε ασθένειες και προβλήματα.

Επίσης, το συχνό πότισμα το βράδυ αυξάνει τον κίνδυνο ασθενειών στα φυτά, καθώς οι υγρές επιφάνειες δεν έχουν την ευκαιρία να στεγνώσουν επαρκώς. Επομένως, προτιμήστε να ποτίζετε τα φυτά σας ιδανικά κατά τις πρωινές ή απογευματινές ώρες για να διατηρήσετε την υγεία και την ευημερία τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 17.07.2024 - 16:34