Καμένα λίπη, λεκέδες στα πιάτα και τα μαγειρικά σκεύη που δεν φεύγουν εύκολα, στίγματα από φαγητά και άλλες βρωμιές μπορούν να καθαριστούν στο άψε σβήσε χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία.
Δες και αυτό: Πώς θα καθαρίσεις σωστά τον φούρνο μικροκυμάτων
Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να καθαρίσεις κάθε μαγειρικό μεταλλικό σκεύος αλλά και σχάρες ή γκριλ.
Θα χρειαστείς: Λευκό ξίδι, μαγειρική σόδα, νερό και ένα μεταλλικό σύρμα με λαβή.
Βήμα 1ο: Βάλε νερό στο σκεύος που θέλεις να καθαρίσεις μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του σκεύους. Μην βάλεις πολύ νερό γιατί για να πετύχει το συγκεκριμένο tip καθαριότητας πρέπει το νερό να καλύπτει ίσα ίσα το κάτω μέρος του σκεύους.
Βήμα 2ο: Πρόσθεσε 1 φλ. ξίδι ή και παραπάνω αν το σκεύος σου έχει καεί αρκετά.
Βήμα 3ο: Βάλε το σκεύος στο μάτι της κουζίνας ή στον φούρνο και άφησε το να βράσει.
Αυτό το είδες; Πλυντήριο και βακτήρια: Έτσι θα αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά το πρόβλημα
Βήμα 4ο: Μόλις βράσει το μείγμα, βγάλε το σκεύος από τη φωτιά και πρόσθεσε 2-3 κ.σ. μαγειρική σόδα. Άφησε τη σόδα να δράσει για λίγα λεπτά πριν ξεκινήσεις το τρίψιμο.
Βήμα 5ο: Πάρτε ένα ανοξείδωτο μεταλλικό σύρμα με λαβή και τρίψε το σκεύος για 30 δευτερόλεπτα.
Έξτρα tip: Αν δεις ότι ο λεκές επιμένει, τότε απλά πρόσθεσε λίγη μαγειρική σόδα ακόμα και τρίψε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
Βήμα 6ο: Ξέπλυνε με νερό και αφήστε το σκεύος να στεγνώσει.
Διάβασε επίσης: Πετσέτες κουζίνας: Πόσο επικίνδυνες είναι για την υγεία σου και πόσο συχνά πρέπει να τις αλλάζεις