Torremolinos 73

13.06.2007
Ενας πλασιέ βιβλίων αναγκάζεται να σκηνοθετήσει «επιμορφωτικά» πορνό για εγκυκλοπαίδεια σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης για να μην χάσει τη δουλειά του.

Ενας πλασιέ βιβλίων αναγκάζεται να σκηνοθετήσει «επιμορφωτικά» πορνό για εγκυκλοπαίδεια σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης για να μην χάσει τη δουλειά του.

Ενα ζευγάρι Ισπανών δέχεται να κοινοποιήσει τις σεξουαλικές του συνήθειες στο σουηδικό κοινό, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα το μάθει κανείς εκτός των σκανδιναβικών συνόρων. Ο Αλφρέδο (Χαβιέρ Καμάρα), αναλαμβάνει διστακτικά τη σκηνοθεσία ενώ η Κάρμεν (Καντέλα Πένια) γίνεται με το ζόρι πρωταγωνίστρια και σύντομα οι σπιτικές τους δημιουργίες εξελίσσονται σε best seller!

O Πάμπλο Μπέργκερ ξεκινά με τις ίδιες φιλοδοξίες που έχουν αρχικά οι πρωταγωνιστές του: θέλει απλώς να κάνει καλά τη δουλειά του. Το Torremolinos 73 είναι μια ειλικρινής προσπάθεια, χωρίς σκηνοθετικά τρικ και φτηνούς εντυπωσιασμούς, που στέκεται, όμως, καλά στα πόδια της και καταφέρνει να κερδίσει τον θεατή με το χιούμορ και τις αγνές της προθέσεις. Η ελαφρώς ξεθωριασμένη φωτογραφία και τα καλοσχεδιασμένα σκηνικά του φιλμ αναπαράγουν με μεγάλη επιτυχία την ατμόσφαιρα της δεκαετίας του 70, ενώ ο συνεχώς αυξανόμενος ενθουσιασμός του Αλφρέδο για το σινεμά του Ινγκμαρ Μπέργκμαν οδηγεί σε ορισμένες ξεκαρδιστικές στιγμές. Ο Σουηδός πορνοστάρ που καταδιώκει ξελιγωμένος την Κάρμεν ντυμένος χάρος (βλέπε Εβδομη Σφραγίδα) είναι απλά απολαυστικός!

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΥΛΑΚΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ