Η Μαριόν Κοτιγιάρ στο κόκκινο!

16.11.2012
Μετά την Πενέλοπε Κρουθ ως κόκκινη θύελλα κατά των προλήψεων για το ημερολόγιο του Campari, έρχεται μια νέα «κόκκινη φωτογράφιση», αυτήν τη φορά από τη Μαριόν Κοτιγιάρ που ποζάρει χαριτωμένα στο φακό του Τιμ Γουόκερ για το περιοδικό W.

Μετά την Πενέλοπε Κρουθ ως κόκκινη θύελλα κατά των προλήψεων για το ημερολόγιο του Campari, έρχεται μια νέα «κόκκινη φωτογράφιση», αυτήν τη φορά από τη Μαριόν Κοτιγιάρ που ποζάρει με μαύρη περούκα στο φακό του Τιμ Γουόκερ για το περιοδικό W.

Η πιο «διεθνής» σύγχρονη σταρ της Γαλλίας ισορροπεί ανάμεσα στις χολιγουντιανές υπερπαραγωγές τύπου Μπάτμαν και στους σοβαρούς φεστιβαλικών διακρίσεων ρόλους όπως ο σπαραχτικός χαρακτήρας που υποδύθηκε στο φετινό «Σώμα με Σώμα», αλλά παράλληλα δε χάνει την ευκαιρία να διαφημίσει προϊόντα ακριβών σχεδιαστών, να μεταμορφωθεί στο φακό των φωτογράφων και να εκτεθεί ίσως υπερβολικά σε σχέση με άλλες Ευρωπαίες συναδέλφους της.

Φορώντας δημιουργίες Γκοτιέ, Ντιόρ, Λανβέν και άλλων μεγάλων γαλλικών οίκων φωτογραφίζεται με ύφος που κινείται από τη belle époque, τα καμπαρέ και μια "πειραγμένη" εκδοχή γαλλικής κομψότητας, σε κατακόκκινο φόντο, είτε σε ολάνθιστους κήπους, αγκαλιά με ένα μολυβένιο στρατιώτη.

Μιλώντας στο περιοδικό η ηθοποιός αποκαλύπτει ότι συνειδητοποίησε από πολύ μικρή την ανάγκη της να υποδύεται άλλους χαρακτήρες, ως τρόπο προσωπικής έκφρασης, αλλά και ως εμπειρία εξερεύνησης της ανθρώπινης ψυχής.

Ακόμα και για τους κακούς αναφέρει ότι για να υποδυθείς ένα τέτοιο ρόλο πρέπει να καταλάβεις από πού πηγάζει αυτή η κακία. Όσο για την επιτυχία του «Σώμα με Σώμα», η πρωταγωνίστρια αρχικά είχε δυσκολευτεί να αποδεχτεί το ρόλο μιας εκπαιδεύτριας φαλαινών, αφού αισθάνεται αποστροφή για κάθε είδους περιορισμό στα ζώα. Στην πορεία όμως αγάπησε το ρόλο της Στεφανί: «Δε θα μπορούσα να αποδώσω ένα χαρακτήρα που δεν καταφέρνω να αγαπήσω» λέει.

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες πάντως ήλθαν στις σκηνές του σεξ: «Μισώ τις ερωτικές σκηνές στις ταινίες, αν και στο φιλμ του Οντιάρ το σωματικό στοιχείο είναι πρωτεύον. Δεν αντέχω να με βλέπουν γυμνή στην οθόνη και θεωρώ πολύ προσωπικό το να κάνεις έρωτα. Ο καθένας έχει το δικό του τρόπο, εσύ τον δικό σου κι ο χαρακτήρας που υποδύεσαι έναν άλλο διαφορετικό τρόπο. Ακόμα και όταν φιλάς κάποιον δε γίνεται να μη νιώθεις κάτι» λέει η Μαριόν, που στην ταινία πάντως τα κατάφερε μια χαρά.

Το «Σώμα με Σώμα» προβλήθηκε στην τελετή έναρξης των φετινών Νυχτών Πρεμιέρας Cosmote και έρχεται στις αίθουσες από 6 Δεκεμβρίου. Η Κοτιγιάρ έχει μόλις ολοκληρώσει το «Nightingale» με Τζέρεμι Ρένερ και Χοακίν Φίνιξ, ενώ η επόμενη ταινία της θα είναι το «Blood Ties» του αγαπημένου της Γκιγιόμ Κανέ, με τη Μίλα Κούνις, τον Κλάιβ Όουεν και τη Ζόι Σαλντάνα.