American Pie: Reunion

26.04.2012
Οι ήρωες του “American Pie” επιστρέφουν έπειτα από 13 χρόνια στην κωμόπολη που μεγάλωσαν για τη “συνάντηση παλιών συμμαθητών”. Τα πρώην λυκειόπαιδα συναντιούνται ξανά ως ενήλικες για να διαπιστώσουν ότι μάλλον δεν έχουν αλλάξει και πολλά από τις σχολικές τους μέρες...

O Τζιμ, ο Στίφλερ και ο Φιντς επιστρέφουν, για να φέρουν στη μεγάλη οθόνη άρωμα από το 1999 - χωρίς όμως τη συνακόλουθη χάρη. Προσπερνώντας κάπως άκομψα τα δύο σίκουελ που έχουν προηγηθεί, το “American Pie: Reunion” ενώνει τους ήρωες της αρχικής ταινίας 13 χρόνια μετά, λες και είναι η πρώτη φορά από τότε που πήγαιναν μαζί σχολείο, και φυσικά, τίποτα (ουσιαστικό) δεν έχει αλλάξει.

Μόνο που τα αγόρια έχουν αποκτήσει κοιλίτσα και υποψία καράφλας, τα κορίτσια έχουν κάνει παιδιά και τα αστεία δεν είναι τόσο πετυχημένα. Μπλέκοντας κλασικά σε περιπέτειες με τα δύο είδη γυναικών που υπάρχουν στο σύμπαν του “American Pie” (καυτά -σχεδόν ανήλικα- πιπίνια και καυτές -πάντα σέξι- μαμάδες), η ανδροπαρέα νοσταλγεί και αστειεύεται με τη συνταγή του παρελθόντος. Σε σημεία πετυχαίνει την ανάμνηση εκείνου του παλιού μομέντουμ, ενώ σε άλλα είναι, απλά, για κλάματα.

Σαφώς στοχευμένη στη γενιά του μιλένιουμ που ενηλικιώθηκε παρέα με τον Τζιμ και τον μπαμπά του (σταθερά ξεκαρδιστικός ο Γιουτζίν Λέβι), αυτή η επανένωση μπορεί να μοιάζει σαν την δροσερή πρόταση της εβδομάδας, αλλά στην πραγματικότητα είναι ξαναζεσταμένο φαγητό. Το τρως με σχετική ευχαρίστηση, αλλά δεν έχει ποτέ την ίδια γεύση.

Φαίδρα Βόκαλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ