Νικόστρατος: Ένα Ξεχωριστό Καλοκαίρι

26.09.2011
Ο 14χρονος Γιάννης ζει με τον πατέρα του, Δημοσθένη, σ' ένα γραφικό νησάκι στις Κυκλάδες, το οποίο παραμένει ανέγγιχτο από τη λαίλαπα της τουριστικής εκμετάλλευσης.

Σε ένα ανέγγιχτο από τον τουρισμό νησί των Κυκλάδων, ο μικρός Γιάννης, που έχει χάσει τη μητέρα του και απομακρυνθεί από τον ψαρά πατέρα του, ο οποίος πενθεί απομονωμένος από όλους, αναπτύσσει μια ιδιαίτερη φιλία με έναν πελεκάνο που αναπάντεχα θα φέρει πολλούς τουρίστες στο νησί...

Συμπαραγωγή Ελλάδας και Γαλλίας, γυρισμένη με ξένους και Ελληνες ηθοποιούς στη Σίφνο και τη Μήλο το καλοκαίρι του 2010, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες ενός πρωτοεμφανιζόμενου Γάλλου σκηνοθέτη, που μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μπεστ σέλερ του Ερίκ Μπουασέ, με τον οποίο συνέγραψε το σενάριο.

Το γραφικό ελληνικό φολκλόρ, κάτι που έχουμε δει κατ' επανάληψη σε ανάλογες παραγωγές, αλλά και η αφέλεια του στόρι -ιδιαίτερα φανερή από τη διεκπεραιωτική σκηνοθεσία- καθιστούν την ταινία κατάλληλη μόνο για τις παιδικές ηλικίες. Οι χαρακτήρες των παιδιών είναι ιδιαίτερα συμπαθείς, πάντως, οπότε σωστή η επιλογή να βγει η ταινία στις αίθουσες μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Άντα Δαλιάκα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ