Μαμά και παιδί: Τα απαραίτητα που πρέπει να έχει η τσάντα θαλάσσης σου αν είσαι μανούλα

05.08.2024
Μαμά και παιδί: Τα απαραίτητα που πρέπει να έχει η τσάντα θαλάσσης σου αν είσαι μανούλα
ΠΗΓΗ:@negin_mirsalehi
Για να μην αφήσεις τίποτα πίσω.

Σήμερα μανούλες μου αυτό το άρθρο είναι για σας! Αύγουστος είναι, καλοκαίρι είναι (λογικό) και πολύ πιθανό να ετοιμάζεστε για τις διακοπές που τόσο καιρό περιμένατε να έρθουν για να ξεκουραστείτε επιτέλους.

Διακοπές = θάλασσα, ξανά και ξανά και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις μαζί την τσάντα θαλάσσης σου και όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστείς για το μικρό σου. Αν δεν τα γνωρίζεις ή νομίζεις ότι όλο και κάτι μπορεί να σου ξεφύγει συνέχιζε να διαβάζεις για να δεις όλα τα απαραίτητα που χρειάζονται στην τσάντα θαλάσσης σου αν είσαι μαμά.

Επιπλέον ρούχα και μαγιό: Τα παιδιά μετά το κολύμπι στη θάλασσα (το οποίο διαρκεί πολύ) κρυώνουν πιο εύκολα σε σχέση με εμάς τους μεγάλους. Πάντα λοιπόν πρέπει να έχεις στην τσάντα θαλάσσης σου αλλαξιές (ρούχα, μαγιό), ειδικά αν φοράνε ολόσωμο ή μακρυμάνικο μαγιό.

Πάνες: Για μωρά που φοράνε πάνες, φρόντισε να έχεις μαζί ειδικές πάνες για τη θάλασσα και κάποιες κανονικές για την επιστροφή.

Πετσέτες: Καλό είναι να έχεις διαφορετικές πετσέτες, μια για να καλύψεις την ξαπλώστρα ή για κάτω την άμμο και μια άλλη για σκούπισμα. Τα πόντσο είναι ιδανικά για τα μικρά.

Αντηλιακά: Εξοπλίσου με αντηλιακά ειδικά για παιδιά, με υψηλή προστασία και να θυμάσαι να τα ανανεώνεις συχνά για να τους προσφέρεις τη μέγιστη προστασία από τον ήλιο.

Παιχνίδια: Έχε μαζί σου όλα τα απαραίτητα παιχνίδια για τα παιδιά, αλλά προσπάθησε να μη φορτώσεις την τσάντα σου με πολλά πράγματα. Λίγα και καλά. Το μυστικό είναι να πάρεις μαζί αυτά που ξέρεις ότι σίγουρα θα παίξουν τα μικρά σου και ίσως ένα backup για περίπτωση εκτάκτου ανάγκης (πχ. ένα καινούργιο).

Καπέλα και γυαλιά: Ενθάρρυνε τα παιδιά να φορούν καπέλα και γυαλιά ηλίου, καθώς είναι απαραίτητα για την προστασία από τον ήλιο.

Μίνι φαρμακείο: Στην τσάντα σου πρέπει να έχεις ένα μικρό φαρμακείο με αντικουνουπικό σπρέι, στικ για τσιμπήματα και αν είναι δυνατόν, λίγο τζελ αλόης για έκτακτες ανάγκες. Μην ξεχάσεις και σιρόπι για πονοκέφαλο ή πυρερό (είναι τσαντάκι SOS).

Σνακ και νερό: Ακόμα και αν η παραλία είναι οργανωμένη, φέρε σνακ και νερό για τα παιδιά. Τα υγιεινά σνακ είναι πάντα μια καλή επιλογή, αλλά ακολούθησε τις προτιμήσεις των παιδιών σου αν θέλουν κάτι συγκεκριμένο.

Σκηνή ή ομπρέλα: Αν η παραλία δεν είναι οργανωμένη, φέρε μαζί σου μια σκηνή ή ομπρέλα για σκιά και ένα μικρό ψυγειάκι για να διατηρήσεις τα τρόφιμα και τα ποτά δροσερά. Μην ξεχάσεις και τα καρεκλάκια.

Με αυτά τα απαραίτητα η ημέρα στην παραλία θα γίνει πολύ πιο εύκολη και ευχάριστη για εσένα και τα παιδιά σου! Καλές βουτιές!

Τελευταία τροποποίηση στις 05.08.2024 - 14:23