Ο Εμπορος της Βενετίας στο Θέατρο Πέτρας

09.09.2002
Τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη στο πλαίσιο του Β΄ κύκλου του Φεστιβάλ Πέτρας του Δήμου Πετρούπολης, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας παρουσιάζει Τον Εμπορο της Βενετίας του Σαίξπηρ. Στον Εμπορο της Βενετίας ανταγωνίζονται όλα τα θεατρικά στοιχεία αναπτύσσοντας ένα ξεχωριστό θεατρικό είδος κωμωδίας με εορταστικό πλαίσιο. Ανταγωνίζονται το πνεύμα το τυραννικό και το πνεύμα το φιλελεύθερο. Ο κόσμος της νιότης και της χαράς από τη μια με την σκοτεινή πλευρά της ζωής απ' την άλλη.
Τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη στο πλαίσιο του Β΄ κύκλου του Φεστιβάλ Πέτρας του Δήμου Πετρούπολης, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας παρουσιάζει Τον Εμπορο της Βενετίας του Σαίξπηρ.
Στον Εμπορο της Βενετίας ανταγωνίζονται όλα τα θεατρικά στοιχεία αναπτύσσοντας ένα ξεχωριστό θεατρικό είδος κωμωδίας με εορταστικό πλαίσιο. Ανταγωνίζονται το πνεύμα το τυραννικό και το πνεύμα το φιλελεύθερο. Ο κόσμος της νιότης και της χαράς από τη μια με την σκοτεινή πλευρά της ζωής απ' την άλλη.
Παρελαύνουν, η μεγαλοπρέπεια, τα πλούτη του Αντώνιου με τη χειρότερη πλευρά του νέου καπιταλιστικού ατομισμού του Σάυλοκ, που μπορεί να είναι το αντίθετο των βενετών αλλά συγχρόνως είναι και μια ενσωματωμένη ειρωνεία.
Στο έργο συγκρούονται οι τάξεις διεκδικώντας τον πλουτισμό ο καθένας σύμφωνα με κανόνες που έφτιαξε για τον εαυτό του. Το κυριότερο γνώρισμα σ' αυτό το έργο δεν είναι η φιλαργυρία, αλλά η μνήμη και η προδοσία εκ των έσω που κυοφορούν την τερατογένεση που λέγεται Σάυλοκ. Τέλος, όπως λέει και ο Πήτερ Χολ, ο Εμπορος της Βενετίας δεν είναι ένα αντισιμιτικό έργο, αλλά ένα έργο-σχόλιο για τον αντισημιτισμό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Μίνωας Βολανάκης, Σκηνοθεσία: Θανάσης Θεολόγης, Σκηνικά: Άγγελος Αγγελής, Μουσική: Γιούρι Στούπελ, Χορογραφίες: Πέτρος Γάλλιας
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Κράνας, Ελευθερία Βιδάκη, Γιάννης Καλατζόπουλος, Κώστας Φαλελάκης, Στάθης Βούτος, Σπύρος Κωτσόπουλος, Δημήτρης Μαύρος, Νότα Δαρμάνη, Μαριέττα Σαββανή, Νίκος Βασιλάκης, Αντώνης Κρόμπας, Έφη Λογγίνου και Θανάσης Αλευράς
Γενική Είσοδος: 15 ευρώ/φοιτητικό:10ευρώ
Ώρα έναρξης:21:00