«Inoubliable» στο Νέο Κόσμο

29.02.2008
Tο έργο του Βασίλη Χριστοφιλάκη «Inoubliable» παρουσιάζει κάθε Κυριακή Δευτέρα και Τρίτη έως το Πάσχα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, Πάνω Χώρος. Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Χριστοφιλάκη και του Πέτρου Καλογήρου.
Tο έργο του Βασίλη Χριστοφιλάκη «Inoubliable» παρουσιάζει κάθε Κυριακή Δευτέρα και Τρίτη έως το Πάσχα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, Πάνω Χώρος. Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Χριστοφιλάκη και του Πέτρου Καλογήρου.

Έξω και μέσα από το μικρό καφέ INOUBLIABLE ξετυλίγεται ένας ασπρόμαυρος κόσμος, όπου ανακυκλώνεται η απελπισία και η βία.
Ένας σχιζοφρενής δολοφόνος με υπεράνθρωπες δυνάμεις ψάχνει να βρει νόημα στις πράξεις του. Γιατί τεμαχίζει; Γιατί συλλέγει αίμα; Τιμωρεί ή τιμωρείται; Ίσως πρέπει να φτάσει μέχρι την κόλαση για να καταλάβει.
Ένα ζευγάρι υποφέρει από ανία. Η φθορά δημιουργεί ένα πεδίο μάχης. Αυτός που κερδίζει έχει αίσθημα υπέροχης. Αυτός που χάνει συσσωρεύει πόνο και μίσος. Τι γίνεται όταν το εύφλεκτο υλικό πυροδοτείται; Ίσως ένα επιτραπέζιο παιχνίδι κρίνει τον τελικό νικητή.
Ένας ανασφαλής δεκαεφτάχρονος διακρίνει στα μάτια μιας ώριμης γυναίκας πως ο χρόνος δεν έχει καμιά σημασία. Φεύγουν μακριά. Θα βρουν άραγε το ουράνιο τόξο που ψάχνουν; Ίσως αυτό που δεν σκέφτηκαν είναι πως μπορεί να το άφησαν πίσω.
Μια μεσόκοπη σερβιτόρα έχει χάσει τη δεκαεξάχρονη κόρη της. Ένας άγνωστος της δίνει μια ευκαιρία να εκδικηθεί. Θα το κάνει; Το τίμημα αυτής της επιλογής μπορεί να είναι πολύ πιο ακριβό απ’ ό,τι φαντάζεται.
Πίσω από τις αυτοματοποιημένες κινήσεις των προσώπων κρύβεται η πληγωμένη ευαισθησία τους. Ίσως...

Το «Inoubliable», προσκλήθηκε να συμμετάσχει τον Ιούνιο 2008 στο Φεστιβάλ Νέων Έργων της Ευρώπης, που γίνεται κάθε δύο χρόνια στο Βισμπάντεν της Γερμανίας. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν νέα έργα από ευρωπαϊκές χώρες, τα οποία επιλέγονται από έγκριτους συγγραφείς και ανθρώπους του θεάτρου που συνεργάζονται με τη διοργάνωση. Το «Inoubliable» παρακολούθησαν στην Αθήνα ο συγγραφέας Τάνκρεντ Ντορστ, σημαντική μορφή του γερμανικού θεάτρου και η συνεργάτις του Ούρσουλα Έλερ, η γνώμη των οποίων έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελική επιλογή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία : Βασίλης Χριστοφιλάκης, Πέτρος Καλογήρου
Σκηνικά - Kοστούμια : Δημήτρης Κούσουλας
Φωτισμοί : Τάσος Ζαφειρόπουλος

ΠΑΙΖΟΥΝ : Σταύρος Σιούλης, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Μαριάννα Πουλουτιάδου, Βασιλική Βλάχου, Γιάννης Σιούτης, Τόνια Ζαφείρη

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ :
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ : Κυριακή : 22:15
Δευτέρα : 21:15
Τρίτη : 21:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Γενική Είσοδος : 18 €
Φοιτητικό : 15 €

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 95 λεπτά