Εκθεση της Δάφνης Κωστοπούλου στην Πάτρα

17.12.2001
Tην αναδρομική έκθεση της Δάφνης Κωστοπούλου θα φιλοξενεί το Πολιτιστικό Κέντρο Πατρών του Μ.Ι.Ε.Τ. από την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου. Καλλιτέχνιδα με ιδιαίτερη ευαισθησία, πειραματίστηκε κατά καιρούς με διάφορα υλικά και τεχνικές. Βασικές πηγές έμπνευσης της δουλειάς της στάθηκαν τα πολυάριθμα ταξίδια της, αλλά και η βαθιά γνώση της Ελληνικής Μυθολογίας, ενώ τα έργα της συχνά διακατέχονται από μια μεταφυσική ανησυχία.
&00 Tην αναδρομική έκθεση της Δάφνης Κωστοπούλου θα φιλοξενεί το Πολιτιστικό Κέντρο Πατρών του Μ.Ι.Ε.Τ. από την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου.
Η Δάφνη Κωστοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937. Σπούδασε στο Παρίσι, στην Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts, παρακολουθώντας παράλληλα μαθήματα στην Grande Chaumiere και στην Ecole du Louvre. Έζησε στο Παρίσι και στη Λωζάννη. Πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις της παρουσιάστηκαν στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Στην Αθήνα είχε εκθέσει στις γκαλερί Κούρος, Νέες Μορφές, στην Γκαλερί 3 και στη Fondation DANAE. Το 1978 στο Musee Cantonal des Beaux-Arts της Λωζάννης εξέθεσε μια μεγάλη σειρά έργων της - λάδια, σχέδια, σινική μελάνη και κολάζ - ορισμένα εκ των οποίων παρέμειναν στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου.
Καλλιτέχνιδα με ιδιαίτερη ευαισθησία, πειραματίστηκε κατά καιρούς με διάφορα υλικά και τεχνικές. Βασικές πηγές έμπνευσης της δουλειάς της στάθηκαν τα πολυάριθμα ταξίδια της, αλλά και η βαθιά γνώση της Ελληνικής Μυθολογίας, ενώ τα έργα της συχνά διακατέχονται από μια μεταφυσική ανησυχία.
Εργα της βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας, στη Δημοτική Πινακοθήκη της Καλαμάτας, στη Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές.
Σημειώνεται ότι η έκθεση οργανώνεται από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης, το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου και την Alpha Bank στο Πολιτιστικό Κέντρο Πατρών του Μ.Ι.Ε.Τ. (Πλατεία Γεωργίου Α΄ και Κορίνθου)

Η έκθεση θα διαρκέσει ώς τις 17 Φεβρουαρίου 2002.
Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 10 π.μ. - 2μ.μ. & 6.30 - 9.30 μ.μ.
Σάββατο & Κυριακή 10 π.μ. - 1 μ.μ.