Trans-mission / εκ-πομπή στην Καρδαμύλη!

09.07.2007
Trans-mission / εκ-πομπή είναι ο τίτλος της εικαστικής έκθεσης που θα φιλοξενηθεί από το Σάββατο 28 Ιουλίου στο παλιό δημοτικό σχολείο της Καρδαμύλης στη Μάνη.
Trans-mission / εκ-πομπή είναι ο τίτλος της εικαστικής έκθεσης που θα φιλοξενηθεί από το Σάββατο 28 Ιουλίου στο παλιό δημοτικό σχολείο της Καρδαμύλης στη Μάνη.

Η φετινή έκθεση, σε συνέχεια της περσινής με τον τίτλο «Αντίστροφη επιλογή», είναι ένας εικαστικός περίπατος στην Καρδαμύλη της Μάνης. Έργα των εικοσιέξι (26) καλλιτεχνών θα εκτεθούν στο παλιό δημοτικό σχολείο της Καρδαμύλης και σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η έκθεση trans-mission / εκ-πομπή παίρνει τη διπλή σημασία της εκπομπής και της αποστολής. Εκπέμπει εικαστικό σήμα από κομβικά σημεία της πόλης και έχει αποστολή τη δημιουργία ενός συνολικού εικαστικού περιβάλλοντος, άμεσα συνδεδεμένου με το φυσικό περιβάλλον όπου εντάσσεται.

Σκοπός του εγχειρήματος είναι να ανακαλύψει ο θεατής εκ νέου το τοπίο της πόλης μέσα από τη διαδικασία του περιπάτου ενώ ταυτόχρονα ανακαλύπτει και αλληλεπιδρά με τα εικαστικά έργα.
«...Η ιδέα της έκθεσης κινείται γύρω από το πότε και υπό ποιες συνθήκες ο φυσικός χώρος εκτός από δέκτης των εικαστικών έργων είναι και ο ίδιος καλλιτεχνικός χώρος, εντάσσεται δηλαδή και γίνεται μέρος των έργων ή αποκτά διάλογο με τα εκτιθέμενα έργα. Σύμφωνα με το σύγχρονο αίτημα της διάδρασης και της αμφίδρομης σχέσης κοινού και έργων τέχνης η έκθεση συνολικά αποπειράται να μεταμορφώσει όλη την πόλη σε εκθεσιακό χώρο, να δείξει πώς διαμορφώνονται τα όρια του δημόσιου και του ιδιωτικού χώρου όταν μια έκθεση εξαπλώνεται στο εξωτερικό περιβάλλον...», αναφέρει σε κείμενο της η κυρία Μαρίνα Λαγού, η οποία έχει αναλάβει και την επιμέλεια της έκθεσης.

Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος σημαντικοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες της γενιάς του ’70 και ’80 αλλά και νεότεροι της δεκαετίας του ’00, οι οποίοι χρησιμοποιούν πολλαπλά εικαστικά μέσα (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, εγκαταστάσεις, βιντεοπροβολές).

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Βασίλης Βασιλακάκης, Μπάμπης Βενετόπουλος, Awesome 2 some (Ανδρέας Βούσουρας, Κώστας Δεληγιάννης), Δημήτρης Γκιζίνος, Βαγγέλης Γκόκας, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Θόδωρος Ζαφειρόπουλος, Γιάννης Καπέλλος, Νίκος Κασκούρας, Μαριγώ Κάσση, Κώστας Χριστόπουλος, Άννη Κωστοπούλου, Κυριάκος Κατζουράκης, Κυριάκος Μορταράκος, Γιάννης Μπουτέας, Ευφροσύνη Μυτηληναίου, Βάλλυ Νομίδου, Νίκος Παπαδημητρίου, Σπυριδούλα Πολίτη, Φούλα Σακέλλη, Μαριάμ Τσακιριάν, Φίλιππος Τσιτσόπουλος, Κώστας Τσώλης, Παντελής Χανδρής, Μαίρη Χριστέα.

Η έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λεύκτρου Μάνης, θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τη Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2007.

Ώρες λειτουργίας : Καθημερινά 18:00- 23:00